TIT ER JEG GLAD

TIT ER JEG GLAD

 

Tilbage til oversigt
Tit er jeg glad Udkom i 2001 i anledningen af Peter Abrahamsens 60 års dag
Numre:

Klik på den enkelte titel for at komme til teksten

1. I østen stiger solen op (B.S.Ingemann/Peter Abrahamsen) 4:56
2. Tit er jeg glad (B.S.Ingemann/Peter Abrahamsen) 3:01
3. Ole sad på en knold og sang (Jeppe Aakjær/Alf.Toft) 2:58
4. På Sjølunds fagre sletter (B.S.Ingemann/N.W.Gade), 2:58
5. Det var en lørdag aften (Trad.Folkemelodi) 5:11
6. Der står et slot i Vesterled (B.S.Ingemann/Peter Abrahamsen ) 4:24
7. Jeg vil gi’ dig sol og måne (Peter Abrahamsen) 3:03
8. Solen er så rød, mor (Harald Bergstedt/Carl Nielsen) 3:08
9. Blåmand, blåmand (Peter Abrahamsen/Trad.norsk folkemelodi) 2:56
10. Som stjernerne på himlen blå (efter Ingeborg Munck) 4:24
11. Rosmarin (Peter Abrahamsen) 4:36
12. Jeg bærer med smil min byrde (Jeppe Aakjær/Carl Nielsen) 2:07

Mærke/nr.: ABC60
Vejl. pris: 139,- kr
Indspillet: Indspillet og mixet af Thomas Li i Generator Studie, København (X) Indspillet i Air Play Studie, Århus (XX) Indspillet i Lydstudiet, NO Studie, Vestbirk
Lydteknik: Morten Laursen, Morten Schmidt
Produceret af: Peter Abrahamsen
Grafik/illustration: Peter Abrahamsen
Coverdesign: John Ovesen
Musikere: Franka Abrahamsen, Troels Abrahamsen, Helen Davies, Leif Ernstsen, Jens Jefsen, Uffe Steen Jensen, Palle Mikkeborg, Niels Ole Thorning, Valdemar Rasmussen, Stanley Samuelsen, Gert Smedegaard, Joachim Ussing , Leif Ernstsen
Pressemeddelelse
TIT ER JEG GLAD

Som en markering af sin 60 års fødselsdag 12.10.2001 udgav musikeren og sangeren Peter Abrahamsen en stilfærdig solo CD med sange, der har haft betydning for det, han kalder sin åndelige opvækst.
Blandt titlerne er “I Østen stiger solen op”, “På Sjølunds fagre sletter”, “Ole sad på en knold og sang”, “Solen er så rød, mor”, og “Tit er jeg glad”. Desuden nogle ganske få tekster af Peter Abrahamsen selv.
– Udvalget er taget efter de tekster, der har fulgt mig gennem hele livet. For størstepartens vedkommende er det sange, jeg har lært tidligt i livet, og som har bundfældet sig, ikke som schlagere gør det, men som sange, hvor ordet har været det vigtigste: Jeg har altid syntes, at hvis man skal synge en sang, gør det ikke noget, at der er ord på, som betyder noget, siger Peter Abrahamsen.
– For mig var der nu en rimelig anledning til at være både tilbage- og fremadskuende, og –  mens tid er –  prøve at gøre opmærksom på vigtigheden af nogle af disse gamle tekster og sange, der er kulturbærende. Hvis vi intet fælles gods har, der påminder os om vores fælles historie, ender vi som et splittet folk.
– Jeg har også gerne selv villet tilføje det en sol-måne-stjerne dimension, som jeg synes, har fulgt mig hele mit liv. De er alle tre duale fænomener, som på en og samme tid er romantiske symboler og håndgribelige videnskabelige genstande.
Peter Abrahamsen har sat ny melodi på nogle af sangene, blandt andet “I Østen stiger solen op”, og musikken er generelt tænkt uden det orkester, som Peter Abrahamsen normalt spiller med.
– Jeg har ikke lavet ny musik for at forkaste de gamle melodier, men for selv at blive i stand til at formidle teksterne. Jeg har ønsket at lave en plade, der er helt nede på jorden, i forhold til, hvordan sange opstår. Når jeg sidder med min guitar i køkkenet og spiller en sang, lyder den på en helt bestemt enkel måde, og det er denne fornemmelse, jeg har villet bibeholde i de allerfleste numre. Kun et par af dem har et større udstyr, men igen er de tænkt sådan. Den nøgenhed og enkelhed, ja nærmest naivitet, der for eksempel ligger i B.S.Ingemanns sang “Tit er jeg glad”, er det bærende element i CDen.
Peter Abrahamsen har haft den glæde at kunne spørge sine to ældste børn Franka og Troels, der hver for sig er i gang med en gryende musikalsk karriere, om de ville medvirke som korsangere. Og det ville de…. På CD?en medvirker desuden Palle Mikkelborg på trompet, Helen Davies på harpe, Valdemar Rasmussen på trompet.

Som for at understrege sin humørmæssige spændvidde udgiver Peter Abrahamsen samtidig bogen “Lidt sur er man vel altid”. Bogen indeholder essays, noveller, kommentarer, portrætter og rejseberetninger fra de seneste 15 år.