Turneplan 2023

2023

4. januar Sakskøbing Bibliotek: Kaj Munk og hans digte
Musikalsk foredrag med fortælling om Kaj Munk ved Hans Jørgen Møller og digte sat i musik af Peter Abrahamsen
GRATIS ADGANG: Bestil plads her:
Billetter www.place2book.com/da/sw2/sales/f335qvdos6 

“Den blå anemone” og Kaj Munk
Kom med til et musikalsk foredrag med tidligere højskoleforstander Hans Jørgen Møller og komponist Peter Abrahamsen.
Tæt på årsdagen for likvideringen af digterpræsten Kaj Munks død den 4. januar 1944 og på hans 125 års fødselsdag den 13. januar 2023 tages hans digte og levned op i et musikalsk foredrag, som giver både anekdoter, fakta og personlige tolkninger af Munks korte, men meget betydningsfulde liv.
De fleste kender denne præst som dramatiker og samfundsrevser, men Kaj Munk havde også en romantisk, fabulerende og drømmende side. Dette kommer til udtryk i hans digte, som desværre ikke er så kendte og anerkendte som resten af hans værk. Det er meget sigende, at der kun er én sang i højskolesangbogen og én sang i den danske salmebog af Kaj Munk.
For at udbrede kendskabet til hans dejlige digte, der blandt andet kredser om kærlighed og forelskelse, har Peter Abrahamsen sat musik til en række af de mindre kendte digte. Koncerten veksler mellem musik og et spændende rids af Kaj Munks liv og levned, som Hans Jørgen Møller dokumenterer med oplæsning, avisudklip, dramatiske passager.
Lokalt hat-trick
Kaj Munk er født på Lolland, gik i gymnasiet på Falster og glemte aldrig sine rødder i Sydhavsøerne. Det samme kan siges om såvel Hans Jørgen Møller, der er født og opvokset på Falster, og som har været forstander på Højskolen Marielyst, og Peter Abrahamsen, der har boet i 21 år på Falster og har drevet Lyrik- og Visefestivalen i Nysted på Lolland. Således er der hat-trick på lokalområdet i dette arrangement.
Billetter
Arrangementet er gratis og er inkl. en drikkevare. Husk dog at booke en billet.

Lørdag den 4. marts 
Esbjerg

Onsdag den 3. maj ; Lundevangen, Hellerup
Kaj Munk i ord og toner